Ponta: Am parasit CSAT din cauza unor propuneri anormale

Premierul Victor Ponta a declarat ca a parasit sedinta de joi a CSAT deoarece nu a acceptat ca pe ordinea de zi, care i-a fost transmisa cu doar o zi inainte, sa fie trecute documente prin care, de exemplu, era infiintat "un Megaminister de Externe al Administratiei Prezidentiale", informeaza Mediafax.

Acest "Megaminister" ar fi urmat sa functioneze sub forma unui oficiu din structura Administratiei Prezidentiale care sa coordoneze Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene, serviciile publice de radio si televiziune, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru refacerea imaginii Romaniei in strainatate.

In opinia premierului, presedintele intentiona sa subordoneze Guvernul printr-un astfel de oficiu.

"Nu cred totusi ca presedintele a vazut materialul, probabil unii dintre consilierii sai vor sa fie supraministri", a spus Ponta la RTV.

Premierul a declarat totodata ca nu a acceptat nici propunerea presedintelui Traian Basescu privind adoptarea unei decizii a CSAT prin care sa fie stabilit bugetul pentru 2013-2016 destinat inzestrarii Armatei, motivand ca o astfel de decizie apartine Parlamentului la aprobarea bugetului de stat si ca actualul Guvern are un mandat limitat, pana la alegerile parlamentare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri