Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la: Strategia Nationala de Aparare a Tarii; activitatea desfasurata de catre institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale in anul 2014 si principalele obiective pentru anul 2015; fortele armate ale Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2016; proiectul Planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare si modernizare a Armatei Romaniei in anul 2015; programul privind transformarea, dezvoltarea si inzestrarea Armatei Romaniei pana in anul 2027 si in perspectiva; implementarea deciziilor Summitului NATO din 2014.

O alta tema a sedintei CSAT se refera la stadiul programului de inzestrare a Fortelor Aeriene cu avion multirol, noteaza Mediafax.

Pregatirea Consiliului European din iunie 2015 pe dimensiunea politicii de securitate si aparare comuna figureaza, de asemenea, pe ordinea de zi a CSAT. Alte tematici incluse pe ordinea de zi a sedintei CSAT se refera la "evolutiile din Ucraina: impactul asupra regiunii extinse a Marii Negre, inclusiv conflicte prelungite", "Republica Moldova in noua ecuatie regionala. Optiuni privind integrarea europeana versus orientare euroasiatica".

Citeste si:

"Defrisarile ilegale ale fondului forestier national. Impact si masuri ferme de stopare a acestui fenomen" reprezinta, de asemenea, una dintre temele sedintei Consiliului. CSAT urmeaza sa mai discute si legat de "demersuri pentru realizarea interconectarii retelelor electrice si de gaze naturale din Romania si Republica Moldova" sau "managementul deseurilor nucleare la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda".

"Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala", se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in a doua jumatate a lunii mai, ca a fost definitivata ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT, care cuprinde si tema defrisarilor ilegale, precizand ca pana la sedinta toate institutiile abilitate trebuie sa prezinte materiale care sa ofere "o imagine mai clara" asupra amplorii acestui fenomen.

"Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivel de intentie. Am avut saptamana trecuta o discutie cu premierul despre ordinea de zi pentru urmatoarea sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, procedura legala, si am definitivat ordinea de zi pentru urmatoarea sedinta a CSAT. Astfel, ea contine o analiza a situatiei in domeniu si pana la aceasta sedinta asteptam materiale de la toate instititiile abilitate pentru a avea o imagine mai clara asupra amplorii si pagubelor produse de defrisarile ilegale", declara atunci Iohannis, raspunzand unei intrebari privind Codul Silvic si subiectul defrisarilor ilegale. Sedinta CSAT vine la o zi dupa consultarile pe care presedintele le-a convocat pe tema Strategiei Nationale de Aparare a Tarii.