Administratia prezidentiala a anuntat ca presedintele interimar, Crin Antonescu, a convocat pentru joi, la ora 14.00, o sedinta a CSAT, noteaza Mediafax.

Conform sursei citate, ordinea de zi a sedintei CSAT de joi cuprinde doua puncte: "implicatiile asupra situatiei de profil antiterorist din Romania a atentatului terorist de la Burgas, Bulgaria" si "nota privind situatia juridica si economica a Societatii Comerciale Hidroelectrica SA".

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri seara, ca a discutat cu presedintele interimar Crin Antonescu despre explozia de la aeroportul din Burgas (Bulgaria) si ca este posibil ca CSAT sa se reuneasca in sedinta, deoarece este vorba de o problema de siguranta nationala aflata in apropiere de Romania.

Joi, premierul a spus, pe Autostrada Soarelui, ca la CSAT se va discuta despre tragedia de la Burgas si despre masurile pe care Romania trebuie sa le ia, existand anumite proceduri in astfel de situatii.

"Asa e exista proceduri, iar cei care au atributii legale in acest sens le-au inceput deja", a spus Ponta.

SRI mentine nivelul "precaut" de alerta terorista in Romania.

Opt persoane au fost ucise, iar 37 ranite in urma unui atac terorist comis miercuri la aeroportul din Burgas, cand un autocar care transporta turisti israelieni catre statiunea Sunny Beach a explodat.

Comisia Europeana a ajuns la concluzia preliminara ca doua contracte bilaterale incheiate intre Hidroelectrica si ArcelorMittal Galati constituie, probabil, ajutor de stat ilegal si a inceput procedura oficiala de investigare.

Potrivit primelor concluzii, Hidroelectrica a acceptat preturile propuse de ArcelorMittal Galati, pe piata OPCOM, desi existau oferte concurente la preturi similare sau mai ridicate, ceea ce se constituie in pierdere de venituri pentru stat. In plus, Comisia a constatat ca ArcelorMittal Galati nu a achizitionat energia doar in vederea consumului propriu, ci si pentru furnizare catre celelalte companii detinute de grup in Romania.

Investigatia se refera la doua contracte, incheiate in decembrie 2009 si decembrie 2010 intre ArcelorMittal Galati si Hidroelectrica, care vizau furnizarea de energie in 2010, respectiv 2011.