Guvernul va aproba miercuri o hotarare care va reglementa sprijinul pe cap de animal in sectorul ovine-caprine, la 40,8 lei, cea mai mare suma din ultimii ani, ajutorul pentru bovine, 500 lei, in crestere fata de 2011, si sprijinul pe suprafata, potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.
"In sedinta de Guvern de maine (miercuri, n.r.) se va aproba HG care va reglementa sprijinul pe cap de animal la sectorul ovine-caprine si tot pentru prima data de la momentul aderarii acesta va fi la nivelul maxim de 40,8 lei pe cap de animal", a afirmat Constantin, in plenul Camerei Deputatilor, raspunzand criticilor din motiunea PDL pe tema agriculturii, care se refera la faptul ca ministerul nu a acordat sprijin fermierilor ca urmare a secetei, relateaza Mediafax.

Constantin a spus ca miercuri va fi reglementata HG care stabileste sprijinul pe suprafata acordat fermierilor, contributia europeana de 119 euro la hectar si incepand cu 16 octombrie 500 milioane de euro vor ajunge in doua saptamani in conturile fermierilor. El a adaugat ca la 1 noiembrie vor incepe platile pentru ajutorul de minimis, iar la 1 decembrie vor incepe platile complementare de la bugetul de stat pentru compensarea pierderilor suferite de fermieri ca urmare a secetei.

Pentru sprijinul la bovine, tot in sedinta de Guvern de miercuri va fi aprobata o HG care stabileste o crestere de 20% fata de anul trecut a sprijinului pe cap de animal, potrivit lui Constantin. Anul trecut acest sprijin a fost de 416 lei pe cap, iar in 2012 este de 500 lei pe cap de animal.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri