Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii (MS), a solicitat directiilor de sanatate publica si unitatilor sanitare aflate in subordinea MS situatia fondurilor alocate pentru investitii.
„Vrem sa stim ce bani nu ati reusit sa cheltuiti pentru a fi redirectionati acolo unde este nevoie astfel incat toate fondurile sa poata fi utilizate pana la sfarsitul anului. Urmarim eficientizarea modului de cheltuire a fondurilor, nu dorim sa ramanem cu fonduri neutilizate la 31 decembrie”, a declarat intr-o videoconferinta Raed Arafat, potrivit unui comunicat al MS.

Raed Arafat a discutat cu reprezentantii directiilor de sanatate publica, cei ai serviciilor de ambulanta si ai personalului din unitatilor de primiri urgente despre situatia financiara a unitatilor de primiri urgente, dar si despre situatia investitiilor din sistem.

Subsecretarul de stat in MS a anuntat ca se doreste ca incepand cu 2013 toate medicamentele si materialele sanitare folosite in cele 63 de Unitati de Primiri Urgente (UPU) finantate de la bugetul de stat, precum si in serviciile de ambulanta sa fie cumparate centralizat, prin licitatie, de catre MS.

„In acest fel se urmareste obtinerea unor preturi de achizitie mai bune avand in vedere achizitia unei cantitati mai mari de produse, dar si controlul cheltuielilor din unitatile de primiri urgente. Ultimele controale au evidentiat unele diferente de preturi destul de semnificative la achizitionarea produselor de acelasi tip, dar in spitale diferite”, se mai arata in comunicat.

La inceputul acestei luni, Raed Arafat a preluat atributiile administrative ale Ministerului Sanatatii dupa demisia lui Vasile Cepoi din functia de ministru al Sanatatii. Premierul Victor Ponta asigura interimatul la Ministerul Sanatatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri