Tariceanu a fost intrebat ce le spune liderilor ALDE aflati la Bucuresti care sunt pusi in situatia de a raspunde unor intrebari incomode legate de primirea lui George Becali in PNL, europarlamentar care a avut mai multe declaratii rasiste sau xenofobe.

"Am spus asistentei la lansarea cartii lui Guy Verhofstadt ca ma bucur sa particip la un astfel de eveniment, pentru ca in ceea ce cred eu raman sa fie valorile, principiile, ideile. Si eu cred ca lumea aceasta a fost pusa in miscare intotdeauna de oamenii, de intelectuali. Adica sa manipuleze ideile, nu oile. De aceea, astazi ma gasesc aici si nu ma gasesc in alta parte", a spus Tariceanu.

La evenimentul de marti dimineata figura in programul oficial participarea presedintelui PNL, Crin Antonescu si a ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, care insa au lipsit.

"Am avut astazi o tema extraordinar de interesanta, nu numai pentru noi, cei care suntem astazi politicieni si decidenti poate, ci si pentru cetateni, si anume iesirea din criza. Aceasta criza care, iata, dureaza de patru ani si care pare sa nu se mai termine", a mai sustinut Tariceanu.

In momentul in care i s-a zis ca se pare ca George Becali stie sa manipuleze si oamenii, nu numai oile, Tariceanu a raspun: "Ma rog, poate pe unii da".

Citeste si:

"Asa, ca sa glumesc, sunt un om politic de alta factura, poate sunt demodat, eu raman sa cred in ceea ce e normal sa adune oamenii impreuna: valori, principii si idei", a mai afirmat liderul deputatilor PNL.

Coalitia Antidiscriminare din Romania le-a adresat un apel politic liderilor USL Victor Ponta si Crin Antonescu in care le cere sa reanalizeze oportunitatea candidaturii la parlamentare a lui George Becali din partea USL, apreciind ca acesta este un "politician misogin, homofob si rasist".

Conducerea PNL a decis luni inceperea negocierilor pentru un acord politic cu PNG, condus de Gigi Becali si cu PNTCD-aripa Ciorbea, in contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anuntat presedintele liberalilor, Crin Antonescu.

El a spus ca daca aceste discutii vor fi finalizate cu succes, iar PNG va sustine candidatii USL, Becali va trebui sa se inscrie intr-un partid din USL, pentru a candida.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca George Becali va candida din partea USL intr-un colegiu din Sectorul 6, acelasi in care va candida si Dan Diaconescu, aliatul PDL, el afirmand ca Becali va castiga.