Premierul Victor Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din functia de secretar general adjunct al Guvernului. Ponta a luat aceasta decizie dupa consultarea liderului PNL Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Conform surselor citate, motivul demiterii lui Mihalache e legat de declaratiile acestuia care a spus ca, daca parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci "mai bine fara".

Intrebat cum comenteaza declaratia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform careia orice initiativa de a redeschide subiectul modificarii legii ANI ar fi o idee foarte proasta si ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic romano-american, Dan Mihalache a declarat: "Pe mine personal ma lasa rece aceasta declaratie. Si parteneriatul strategic romano-american. Daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu, mai bine fara".

In functia de secretar general adjunct al Guvernului a fost numita Andreea Lambru.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat vineri ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului.

In urma evaluarilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul ca Sorin Dan Mihalache s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10 mai - 8 iunie 2012, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cat si functia de administrator in cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, incalcand, astfel, dispozitiile art. 84), alin.1), lit. c) si alin. 2), precum si art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Incepand cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercita functia de secretar general adjunct al Guvernului.

In perioada 10 martie 2010 - 8 iunie 2012, Mihalache a detinut functia de administrator in cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, conform evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului.

De asemenea, Sorin Dan Mihalache a continuat sa exercite calitatea de administrator in cadrul societatii pana in luna august 2012, asa cum rezulta din documentele transmise de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Dan Mihalache a declarat, vineri, ca il va da in judecata pe seful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "aceasta jigodie frustrata".

El a spus ca nu a avut discutii cu prim-ministrul Ponta sau cu presedintele PNL, Crin Antonescu, pentru ca lucrurile sunt clare, si faptic si legal, iar el nu are ce sa explice.

"Seful politic al acestei institutii (ANI - n.r.) este aceasta jigodie frustrata numita Horia Georgescu", a spus Mihalache.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca este convins de nevinovatia tuturor colegilor din actualul Guvern impotriva carora ANI a lansat acuzatii in prima zi de campanie, precizand ca Dan Mihalache trebuia sa se abtina de la limbajul folosit la adresa sefului ANI.
Antonescu a fost intrebat cum vede atacul secretarului general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, la adresa sefului ANI, pe care l-a catalogat drept o "jigodie frustrata".

"Consider ca a fost nepotrivita exprimarea colegului meu, in plan uman pot sa inteleg. Atunci cand esti demnitar trebuie sa-ti controlezi emotiile si dezavuez formula, limbajul, modul in care a reactionat Dan Mihalache. Asta este tot o chestiune de forma regretabila", a spus Antonescu.

El a mai spus ca nu s-a pus niciodata in USL problema nerespectarii unei decizii din partea unei instantei judecatoresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Mihai Tudose ii cere lui Ponta sa demisioneze de la sefia Pro Romania