Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis a spus inainte ca nu este de acord cu Codul Fiscal, Ponta a spus: "nu, normal ca nu. Credeti ca mi-a zis in secret si nu v-am zis dumeavoastra? Nu, n-a zis nimeni ca nu-i de acord, toata lumea a fost de acord cu Codul, dupa aia s-au razgandit", informeaza Mediafax.

"E absolut normal sa colaboram cu presedintele Romaniei, cu domnul Klaus Iohannis, sa fac precizarea, nu cu domnul Mihalache", a adaugat Ponta.

Premierul a mai spus ca a discutat "de multe ori" cu guvernatorul BNR inainte de votarea Codului Fiscal in Parlament. "Eu cred ca e foarte bine ca se discuta acum despre Codul Fiscal, dupa ce a fost aprobat. Ideal ar fi fost sa se discute sau cei care aveau pareri negative sa le spuna inainte, dar avand in vedere ca Parlamentul le discuta, e foarte bine", a declarat Ponta.

Citeste si:

Referitor la propunerea PNL de organizare a unor consultari si semnarea unui acord politic pe tema Codului Fiscal, premierul a spus: "am fost incantat sa vad ca doamna Gorghiu, in afara de a-mi cere demisia, mai stie si alte cuvinte in limba romana. E foarte bine. Dialogul intotdeauna e foarte bun".

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, la finalul sedintei PNL, ca va adresa partidelor parlamentare, societatii civile si institutiilor relevante, invitatia sa participe la consultari pe mai multe teme, printre care Codul Fiscal si Legea salarizarii.

Consultarile politice ar viza stabilitatea macroeconomica a Romaniei (Noul Cod fiscal, precum si Lege salarizarii), absorbtia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii si investitiile publice, reforma administratiei publice, aderarea la spatiul Schengen, dar si pregatirea agendei pentru preluarea presedintiei Consiliului UE, programata pentru anul 2019, PNL transmitand liderilor partidelor o scrisoare deschisa in acest sens.