Propunerea formulata de presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, presupune o scadere a fondurilor alocate Romaniei cuprinsa intre 7-8 miliarde euro, dar si noi conditii care vor avea ca efect reducerea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.
El a aratat, in plenul Parlamentului, ca aceste noi conditii inseamna reducerea nivelului de cofinantare a proiectelor UE de la bugetul comunitar de la 85% la 75% (ceea ce ar impune costuri suplimentare in bugetul Romaniei de 6 miliarde euro), trecerea taxei pe valoarea adaugata in categoria cheltuielilor neeligibile (ceea ce presupune alte cheltuieli suplimentare din bugetul national de 12 miliarde euro) si reducerea avansurilor platite din fonduri europene de la 7% la 2%.

"Aceste cifre trebuia prezentate si explicate de Guvern, de presedinte, de toti cei care doresc sa reprezinte Romania, explicand efectul asupra fiecarui cetatean. Nu doar 400 de euro dintr-o impartire extrem de mecanica a sumei la populatia Romaniei, ci ce inseamna acest lucru pentru capacitatea Romaniei de a avea o productie agricola competitiva, o infrastructura la standarde europene, capacitatea de dezvoltare", a spus Ponta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri