"Campania o etichetez nerelevanta fata de realitatile Romaniei. Partidele nu au reusit sa faca o campanie in care sa plece de la premisele reale in care se afla Romania. Romania se afla in Uniunea Europeana, a carei zona euro este in recesiune, deci cu implicatii majore asupra nivelului de crestere economica a tarii. Romania insasi este intr-o situatie fragila din cauza crizei la nivel eueropean si a incapacitatii de absorbtie a fondurilor europene", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

Seful statului a mai afirmat ca in acest moment Romania este politic discreditata din cauza "abuzurilor constitutionale" din iulie-august si din ultima perioda si ca nimeni nu a facut nimic in aceasta campanie pentru a veni cu solutii astfel incat Romania sa isi revina din punct de vedere al credibilitatii externe.

"Suntem intr-o Romanie politic discreditata ca urmare a abuzurilor constitutionale din iulie-august, dar si din ultima perioada, cand prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului s-a incercat reglementarea unor institutii independente, cum ar fi CNA. Nu am vazut pe nimeni, mai ales dintre cei care au contribuit la aceasta discreditare, sa spuna care sunt solutiile pentru ca Romania sa isi revina din punct de vedere al credibilitatii externe, ca partener al lumii civilizate.

Semnalul dat ieri de Hillary Clinton la OSCE este extrem de grav. Unii lideri politici inteleg ca este extrem de grav atunci cand injuri. Nu, este grav atunci cand se pune o eticheta pe tara, ca urmare a evenimentelor interne, si este dusa la OSCE de catre cel mai important lider aflat la reuniune", a declarat presedintele.

El a sustinut ca, in schimb, s-a facut o "campanie desantata la adresa presedintelui", fiindu-i atribuite cuvinte pe care nu le-a spus niciodata la adresa armatei.

"Ii asigur pe cei din armata ca presedintele nici nu gandeste, nici nu vorbeste urat despre armata romana. Dimpotriva, o consider un pilon de stabilitate", a mai spus Basescu, sustinand ca actuala coalitie de guvernare a dat prioritate minciunii, campaniei murdare, in loc sa mearga pe "explicarea a ceea ce au romanii de facut".