Presedintele Traian Basescu, care se afla la Predeal impreuna cu sotia sa, a declarat ca dupa alegerile de duminica exista riscul ca Romania sa revina "intr-o zona gri" in care sa arate din nou ca nu stie directia, scrie Mediafax.

"De sapte luni auzim numai atacuri la Uniunea Europeana, la partenerii transatlantici, ori asta destabilizeaza drumul consolidarii noastre in structurile euroatlantice si ne pune sub semnul intrebarii. Exista riscul ca dupa aceste alegeri sa revenim intr-o zona gri in care sa aratam din nou ca nu stim directia. Asta ma ingrijoreaza", a declarat presedintele.

Intrebat daca va merge la vot, Basescu a raspuns razand: "Cum sa nu ma duc la vot? Ma duc si chiar ii chem pe toti romanii la vot pentru ca votul lor va arata directia. Sunt lideri care tin directia Vest si lideri care sustin «hai s-o dam mai cu Rusia, mai cu China». In functie de votul de maine al romanilor, vom intelege ce vrea poporul, dupa ce initial a vrut Uniunea Europeana si America. In orice caz, eu voi vota pentru Uniunea Europeana si America, si nu pentru solutii neclare la problemele Romaniei".

Citeste si:

Basescu a facut aceste declaratii sambata dupa-amiaza, cand a iesit, la volanul masinii sale, din vila de protocol din Predeal la care este cazat. El le-a spus ziaristilor ca va face o plimbare cu masina pana in zona "Trei Brazi", iar duminica se va intoarce la Bucuresti.

Presedintele Traian Basescu si sotia sa au ajuns la Predeal vineri seara, fiind invitati la o petrecere privata organizata la restaurantul Rozmarin din statiune, unde au stat aproximativ o ora.