Fostul atlet Cosmin Suteu a facut parte din "Programul de reconversie profesionala pentru spotivi", demarat de Adecco Group si Comitetul International Olimpic in 2005 si reinnoit in 2007 si 2012.

In Romania, programul este implementat de filiala locala a Adecco si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

Wall-Street.ro: La cati ani ai inceput sa faci atletism?
Cosmin Suteu: Am inceput sa practic atletismul la varsta de 13 ani.

W.S.: Cum ai ajuns sa practici acest sport?
C.S.: In scoala generala, am facut parte din clasele cu program sportiv.Initial am facut parte din grupa de fotbal insa, antrenorul de atletism, dl Avram Ioan, m-a remarcat si mi-a propus sa las grupa de fotbal pentru cea de atletism.
Intuitia dansului a fost una foarte buna, drept urmare am practicat acest sport timp de 13 ani, timp in care mi-a fost mentor si ii multumesc cu aceasta ocazie.

W.S.: Cati ani ai facut sport?
C.S.: 13 ani am practicat acest sport, din care 8 ani am fost component al loturilor nationale de atletism.

W.S.: Cate ore te antrenai pe zi?
C.S.: La inceput ma pregateam cate 1ora si jumatate -2 ore pe zi, 6 zile pe saptamana. Dupa ce am devenit component al lotului national am ajuns sa ma pregatesc cate 3 ore si jumatate pana la 4 ore pe zi, 7 zile din 7, deci in medie cam 25 de ore de sport pe saptamana.

W.S.: Care sunt rezultatele cu care te mandresti din cariera de sportiv?
C.S.: Cele mai bune rezultate au fost in perioada in care eram inca junior, perioada in care am reusit sa obtin impreuna cu lotul din care faceam parte sa ocupam locul 2 la campionatul european de cros ( anul 2003).
Multiplu campion national si balcanic in probele de 1500m si 3000m tot in perioada junioratului.
La seniori a fost un loc 2 la Cupa Europei si un loc 9 la campionatul european de cros - la echipe.

W.S.: Ce studii ai urmat?
C.S.: Am terminat liceul economic - profil contabilitate (1999 - 2003), dupa care facultatea si masteratul au fost de educatie fizica si sport (2004 - 2010). Am urmat si un curs post universitar de psiho-pedagogie (2010 - 2011) si un curs de inspector resurse umane (2011).

W.S.: De ce ai renuntat la sport?
C.S.: Motivele pentru care am renuntat sunt personale.

W.S.: Cand ai intrat in programul dezvoltat de Adecco si Comitetul International Olimpic? Ce te-a determinat?
C.S.: De programul adresat sportivilor am auzit de la Gabriela Szabo. Ea m-a indrumat spre acest program si mi-a recomandat sa iau legatura cu Adecco. Motivul pentru care am acceptat a fost pentru simplu fapt ca voiam sa fac ceva diferit in viata, sa nu urmez neaparat profesia de antrenor si sa incerc ceva mai mult decat atat.

W.S.: Prin ce etape ai trecut in cadrul acestui program?