Cel care a cumparat automobilul, Rick Champagne, este pasionat de celebrul supererou si a platit impresionanta suma pentru a pleca acasa cu masina in care au stat actorii Adam West si Burt Ward, intre 1966 si 1968, scrie Mediafax.

"Chiar mi-a placut Batman in copilarie si am venit aici sa cumpar masina", a declarat Champagne pentru Reuters. "Ma bucur ca am putut sa o cumpar, este un vis devenit realitate", a spus el.

Aceasta a fost prima licitatie la care a fost expusa masina. Pe langa pretul efectiv al automobilului, cumparatorul va trebui sa plateasca si 420.000 de dolari taxe.

Citeste si:

Batmobilul este inspirat de Lincoln Futura, construit in 1955 in Italia de Ford Motor Co. In 1965, modelul masinii a fost cumparat de George Barris pentru un dolar, acesta transformand vehiculul in 15 zile, cu un buget de 15.000 de dolari.

"Am vrut ca masina sa fie o personalitate in acest serial, sa fie si ea un star si chiar a devenit un star", a declarat Barris, in varsta de 87 de ani, pentru Reuters, inainte de licitatie. Acesta a adaugat ca, dupa terminarea serialului, masina a fost prezentata in Statele Unite ale Americii, in cadul unui turneu, si chiar a fost expusa intr-un showroom in California.

Sursa foto: Wacko Photographer via Flickr