Potrivit site-ului, furgoneta in care se aflau cei sase romani a luat foc in urma accidentului. Incendiul a fost controlat rapid, dar era deja prea tarziu, scrie site-ul. Soferul furgonetei, singurul care locuieste legal in Belgia a scapat nevatamat, precizeaza aceeasi sursa.

Accidentul s-a produs luni la ora locala 7.00 (8.00, ora Romaniei), dupa ce soferul unui camion a vrut sa treaca pe banda din dreapta, pentru a iesi pe un drum secundar spre Loppem. Traficul era intens la acea ora. Doua vehicule se aflau in partea dreapta a camionului, care nu le-a putut evita. Unul dintre vehicule, o masina, a putut sa iasa pe banda de urgenta. Insa camioneta la bordul careia se aflau romanii a fost catapultata in afara autostrazii, peste parapetul de protectie, dupa care a luat foc.

In camioneta a fost gasit un numar impresionant de obiecte din cupru. Initial s-a crezut ca pasagerii erau muncitori, aflati in drum spre locul de munca. Insa au aparut imediat suspiciuni cu privire la apartenenta victimelor la o retea de hoti de cupru. "Am gasit material suspect in camioneta, dar nimic nu este sigur, pentru moment", a declarat comisarul Jurgen Decramer.

Citeste si:

Supravietuitorii vor fi interogati in ziele urmatoare in legatura cu o presupusa activitate infractionala. De asemenea, parchetul a desemnat un specialist cu scopul de a stabili cauzele accidentului.

In urma coliziunii, camionul a efectuat o rotire de aproximativ 180 de grade si-a oprit pe banda stanga. Astfel, este probabil ca poleiul sa fi jucat un rol preponderent in producerea accidentului rutier, potrivit dh.be.