Bucurestiul are o Piata a Francofoniei

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat ca intersectia dintre Bulevardul Libertatii si Calea 13 Septembrie din sectorul 5 sa poarte denumirea de Piata Francofoniei, initiativa apartinand Ministerului Afacerilor Externe.

MAE a precizat, in adresa prin care a solicitat acest demers, ca in 2013 se implinesc 20 de ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Internationala a Fracofoniei (OIF), in calitate de stat membru, scrie Mediafax.

Potrivit solicitarii adresate de MAE, s-a dorit atribuirea denumirii de Piata Francofoniei dupa modelul Pietei Natiunilor Unite sau, eventual, numirea unui bulevard drept Bulevardul Francofoniei.

Tot in adresa MAE se arata ca Piata Francofoniei ar putea fi inaugurata cu ocazia a 20 de ani de la aderarea Romaniei la OIF, in 20 martie 2013.

"Angajamentul si succesul actiunilor in sfera francofoniei realizate de diplomatia romana pe parcursul celor doua decenii au determinat conducerea organizatiei sa acorde Romaniei statutul de stat-far OIF in Europa Centrala si de Est", se mai arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare.

Sursa foto: maps.google.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri