Europarlamentarul Cristian Preda considera ca problema Schengen a fost privita inca de la inceput gresit, intrucat nu s-a inteles ca pentru europeni problema justitiei este mai importanta decat libera circulatie a indivizilor, in timp ce la noi a fost trecuta in plan secundar.
Potrivit primelor declaratii facute de purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Romania indeplineste conditiile specifice pentru intrarea in Schengen.

"Problema Schengen a fost de la bun inceput privita gresit de mai multe state, nu doar de Romania, pentru ca liberul acces al cetatenilor este influentat si de calitatea justitiei", a spus Preda.

Mai mult, europarlamentarul a precizat ca problema este clara pentru un stat ca Romania. Raportul MCV nu este judecat doar din punct de vedere tehnic, pentru ca tehnic suntem bine, dar mai importante sunt si alte aspecte, cum ar fi protectia acordata unor indivizi din politica.

"Europenii ne-au spus clar ca nu am rezolvat aceasta problema", a completat Cristian Preda.

Totodata, el a atras atentia ca in multe state din UE problema justitiei este vazuta ca una grava, chiar daca la noi unii cetateni plaseaza justitia in plan secund.

"Cred ca este absolut necesara intrarea Romaniei in Schengen, dar sustin in continuare ca problema justitiei este in continuare mult mai importanta decat circulatia libera a indivizilor intre statele UE", a concluzionat Preda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri