Femeia care a intrat in coma dupa ce a fost supusa unei interventii chirurgicale pentru marirea sanilor, la o clinica privata din Iasi, a murit, sambata dimineata, la spital, dupa ce a intrat din nou in stop cardio-respirator, scrie Mediafax.
Femeia, in varsta de 30 de ani, era internata in coma la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, unde a fost transferata vineri seara de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.

Tanara a fost adusa initial in stare critica la Spitalul "Sfantul Spiridon", dupa ce a fost operata la clinica privata Omini din oras, medicii acordandu-i sanse minime de supravietuire.

Potrivit medicilor, in noaptea de vineri spre sambata, femeia a intrat de cateva ori in stop cardio-respirator, iar in pofida interventiei medicilor, ea a murit in cursul diminetii de sambata.

Medicul: Este posibil ca pacienta sa nu fi respectat indicatiile post-operatorii, dupa interventiile anterioare


Femeia, care era era insarcinata si avea sase copii, a fost supusa joi seara unei interventii chirurgicale pentru marirea sanilor, la o clinica privata din Iasi, iar dupa operatie a intrat in stop cardio-respirator, fiind necesara resuscitarea acesteia.

Medicul Lucian Popa, cel care a facut interventia chirurgicala, declara ca operatia a decurs fara probleme. El sustinea ca este posibil ca femeia sa nu fi respectat indicatiile post-operatorii, dupa interventiile anterioare de marire a sanilor.

Medicul Popa mai afirma ca imediat dupa implant se recomanda evitarea sarcinii, lucru care nu a fost respectat de catre pacienta. El mai spunea ca primele doua interventii au decurs fara probleme.

Romania, pe locul 25 in lume la operatii estetice

Romania se afla pe locul 25 in topul tarilor unde se fac cele mai multe operatii estetice, insa pe locul 17 dupa numarul acestor interventii la mia de locuitori, depasind Arabia Saudita, Marea Britanie si Thailanda, potrivit unui studiu international pe 2011, citat de The Economist.

Cercetarea a fost coordonata de Societatea internationala de medicina estetica (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons - ISAPS), care si-a contactat membrii si a cerut sprijin societatilor nationale in domeniu pentru a obtine numarul de operatii estetice facute in fiecare tara in 2011.

In clasamentul alcatuit s-a facut o diferentiere intre interventiile chirurgicale si cele neinvazive (peeling, injectii, epilare cu laser).

In total, in 2011, au fost efectuate peste 14,7 milioane de astfel de interventii de catre medici, mai mult de jumatate nefiind dintre cele chirurgicale. Numai interventiile cu botox s-au ridicat la trei milioane.

Topul include 25 de tari, Romania fiind pe ultima pozitie, ca si in 2010, atat in ceea ce priveste numarul de medici specializati in chirurgie estetica - 200, cat si numarul de operatii facute intr-un an - 96.902.

Cele mai frecvente operatii estetice in Romania

In Romania, cele mai frecvente interventii chirurgicale estetice in 2011 au fost cele pentru marirea sanilor (8.724), liposuctia (7.316), blefaroplastia (5.498), rinoplastia (3.346) si lifting-ul mamar (3.082). Nu au lipsit nici operatiile de marire a feselor (286) si remodelare vaginala (468).

Romania este precedata de Olanda si Australia, unde s-au efectuat 101.452 si respectiv 108.124 de interventii chirurgicale si nechirurgicale. Pe de alta parte, cu un numar de 43.258 interventii chirurgicale, Romania depaseste Australia, unde in 2011 s-au facut 40.427 de astfel de operatii.

SUA conduce clasamentul tarilor in care se fac cele mai multe operatii estetice, numarul anual al interventiilor fiind de peste 3 milioane, fiind urmata de Brazilia (1,44 de milioane), China (1,05 milioane), Japonia (peste 952.000) si Mexic (peste 794.000).

Insa tinandu-se cont de populatiile tarilor din top si raportand numarul de proceduri la mia de locuitori, in topul alcatuit dupa frecventa operatiilor estetice se afla Coreea de Sud, Grecia si Italia, urmate de SUA, Columbia, Taiwan si Japonia.

Romania se afla in acest top pe pozitia a 17-a, depasind Arabia Saudita, Turcia, Marea Britanie, Argentina, Thailanda, Rusia, China si India.

Citeste si: De ce se moare cu zile in Romania? Raspunsurile unui specialist in malpraxis medical


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri