Candidatii care au sustinut de doua ori bacalaureatul si nu au promovat nicio proba platesc 230 de lei daca se vor inscrie pentru o noua sesiune, iar daca au fost respinsi la una sau mai multe probe vor achita doar contravaloarea acestora, suma fiind stabilita de catre inspectoratele scolare.
Ministerul Educatiei a stabilit suma pe care trebuie sa o plateasca acei candidati care nu au promovat nicio proba a bacalaureatului si care au sustinut de doua ori acest examen, scrie Mediafax.

Potrivit metodologiei, candidatii au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat fara taxa de cel mult doua ori. Prezentarile ulterioare la examen sunt conditionate de achitarea unor taxe, care se stabilesc anual, pana la data de 1 martie, de catre Ministerul Educatiei.

Candidatii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat in sesiunile organizate incepand cu anul 2003 pot solicita recunoasterea unora dintre probele promovate anterior.

Ministerul Educatiei a anuntat ca si pentru 2013 taxa pentru cei care nu au promovat nicio proba a bacalaureatului la doua sesiuni va fi 230 de lei.

Daca tinerii vor avea de sustinut pentru a treia oara in intervalul 2003-2013 una sau mai multe probe nepromovate vor achita o taxa stabilita de catre inspectoratul scolar, in functie de disciplina.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 are loc in perioada iunie - iulie, candidatii putand sa se inscrie in perioada 27-31 mai.

Examenul de bacalaureat va incepe in 10 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, sustinuta pana in 12 iunie. In perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, urmata in 17-21 iunie de proba de evaluare a competentelor digitale si in 25-28 iunie de proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi sustinute in 1 iulie la Limba si literatura romana si in 2 iulie - la Limba si literatura materna. Testarea va continua in 3 iulie cu proba obligatorie a profilului si in 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate in 8 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00, urmand ca in perioada 9 -11 iulie sa fie solutionate. Rezultatele finale vor fi afisate in 12 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc in perioada august-septembrie, inscrierile fiind programate din 15 pana in 19 iulie.
In 19-20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, in 19-21 august - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 20-21 august - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala si in 22-23 august - evaluarea competentelor digitale.

Din 26 august vor incepe probele scrise, prima testare fiind la Limba si literatura romana, urmata in 27 august de Limba si literatura materna, 28 august - proba obligatorie a profilului si 30 august - proba la alegere a profilului si specializarii.

Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3-4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri