Procurorii DIICOT fac sase perchezitii in Capitala, intr-un caz in care reprezentanti ai unei clinici private din Capitala si cetateni israelieni specialisti in domeniul reproducerii asistate sunt suspectati de trafic de celule de origine umana, pentru fertilizare "in vitro".
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucuresti, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO si BCCO Bucuresti, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 11 persoane, cetateni romani si israelieni, suspectati de trafic de celule de origine umana, scrie Mediafax.

In acest caz, procurorii DIICOT fac sase perchezitii domiciliare in Bucuresti, urmand ca persoanele invinuite sa fie duse la audieri.

"Se retine ca membrii gruparii, reprezentanti ai unei clinici private din municipiul Bucuresti, impreuna cu cetateni israelieni specialisti in domeniul reproducerii asistate, au obtinut beneficii financiare considerabile din activitatea infractionala, constand in procurarea materialului genetic necesar realizarii procedurilor ce presupun fertilizarea «in vitro», prin incalcarea prevederilor legale care reglementeaza procedura prelevarii si transplantului de organe, tesuturi si celule de origine umana", a precizat DIICOT intr-un comunicat de presa.

Potrivit procurorilor, invinuitii ar fi racolat femei, "prin diverse mijloace", carora le-ar fi dat cate 600 de euro pentru a-si da acordul in vederea urmarii procedurilor de extractie de ovocite. Materialul genetic astfel obtinut ar fi fost folosit la realizarea de embriotransferuri in cazul unor persoane aflate in dificultate de a procrea pe cale naturala si care doreau sa fie supuse, contra cost, tehnicilor de reproducere umana asistata.

Anchetatorii fac cercetari in acest caz pentru trafic de celule de origine umana si constituire a unui grup infractional organizat.

La realizarea actiunii procurorii DIICOT au fost sprijiniti de lucratori de la Jandarmeria Romana, suportul informativ fiind asigurat de catre DGIPI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri