Compania Mindit este specializata in acest domeniu si furnizeaza angajatorilor informatiile necesare legate de trecutul profesional al candidatilor.

"Pentru posturile care presupun o pozitie de incredere, cum sunt cele din domeniul financiar, medical, educational, dar si in pozitiile de middle si top management, verificarea veridicitatii informatiilor din CV, cele furnizate la interviu, precum si a reputatiei profesionale a candidatului reprezinta o necesitate. Mindit este prima companie din Romania specializata in verificarea trecutului angajatilor si candidatilor pentru posturile cheie din toate domeniile de activitate, care lucreaza cu experti specializati in aceasta nisa", se arata in comunicatul companiei.

Instabilitatea economica incurajeaza falsul in CV-uri

In ultima perioada, predominata de instabilitate economica, numarul exagerarilor, omisiunilor si falsurilor din CV-urile potentialilor angajati au crescut. In acest context, verificarea trecutului profesional al acestora contribuie la reducerea riscurilor asociate cu fraudele de angajare (omiterea unor informatii importante – concedieri pe motive legate de comportament, etica, furt, etc.), exagerari in ceea ce priveste calificarile obtinute, nivelul de expertiza sau experienta, potrivit specialistilor companiei.

Procedura verificarii trecutului unui angajat sau potential angajat are in vedere nu doar obtinerea unor date oficiale (data angajarii, responsabilitati etc.), dar si informale (aspecte legate de etica muncii, confidentialitate, probleme de temperament sau relatii profesionale).

In acest fel, potrivit companiei, angajatorii vor putea avea un tablou complet al reputatiei profesionale a candidatilor, reputatie care, dupa angajare, va fi transferata asupra companiei.