Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Arad, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Arad, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 11 persoane, exclusiv cetateni vietnamezi, specializati in traficul de droguri de risc, scrie Mediafax.

In acest scop, au fost efectuate noua perchezitii domiciliare la imobile detinute de liderii gruparii, invinuitii Tran Huu Duc, Nguyen Manh Cuong si Nguyen Hong Viet, situate in Bucuresti (patru) si in judetul Arad (cinci).

Procurorii DIICOT au descoperit intr-una din aceste locatii, din municipiul Arad, cea mai mare cultura in-door de canabis de pe teritoriul Romaniei.

In total, au fost ridicate un numar de aproximativ 3.000 de plante de canabis, provenind din aceste culturi, precum si cantitatea de aproximativ 30 kilograme de canabis (substanta uscata).

Citeste si:

Din cercetari a rezultat ca membrii gruparii au organizat si finantat activitatea de cultivare ilegala de canabis, in scopul comercializarii drogurilor de risc in tari din Uniunea Europeana.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor din cadrul DCCO Bucuresti, BCCO Timisoara, IPJ Timis, IPJ ARAD si ISU ARAD, iar suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI Arad.

In cauza se efectueaza ceArcetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 7 al.1 din Legea 39/2003, art.2 al.1 si art.10 din Legea 143/2000.

Procurorii DIICOT vor proceda la audierea invinuitilor si vor dispune masurile legale in cauza dupa finalizarea audierilor.

Sursa foto: http://www.freedigitalphotos.net