Cotroversatul drum expres Ciurel-A1, suspendat in instanta

Tribunalul Bucuresti a suspendat, joi, Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul drumului expres, ce ar trebui sa lege Autstrada Bucuresti-Pitesti de Autostrada Bucuresti - Constanta. Reprezentantii primariei sustin ca decizia instantei nu afecteaza mersul lucrarilor, ci mai degrba lipsa fondurilor. De altfel, proiectul este unul controversat inca de cand a fost lansat in dezbatere publica, scrie Adevarul.

Proiectul a fost aprobat de consilierii generali ai Capitalei, in sedinta de pe 31 august, fiind prima sedinta dupa alegeiloe locale. Pe ordinea de zi a acelei sedinte au fost aprobate mai multe proiecte megalomanice ale primarului Sorin Oprescu, printre care si Autostrada Suspendata. Asta dupa ce, inca din 2011, consilierii au respins acest plan urbanistic zonal.

Tribunalul Bucuresti a anulat, in iulie 2012, autorizatia de construire pentru pasajul suprateran de la Ciurel. Procesul a fost pornit de un proprietar din zona care sustine ca municipalitatea i-a luat 60 de metri patrati din curte fara sa-l exproprieze, iar pilonul pasajului se afla la 3 metri distanta de balconul sau. Primaria Capitalei poate face recurs.

Citeste mai mult despre aceasta tema pe Adevarul.


Sursa foto: Adevarul

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri