Senatorii au dat liber la hacuit padurile Romaniei

Silvicultorii din toate partidele politice romanesti care s-au pricopsit cu mandate de senatori si deputati si-au dat mana pe sub masa in 2011 pentru a schimba Codul Silvic, dupa bunul plac, scrie Jurnalul National.

Propunerea legislativa "Lege pentru modificarea si completarea legii nr. 46 din 2008 ­ Codul Silvic" a fost initiata de 13 parlamentari din UDMR, PD-L, PNL, PSD si un independent. Intr-un final, Senatul Romaniei a adoptat tacit Codul Silvic, pe motiv ca senatorii nu si-au facut timp sa dezbata in plen proiectul de lege. De aici, Codul Silvic a luat calea Camerei Deputatilor, unde urmeaza sa fie votat de deputati.

Insa, organizatiile de mediu sustin ca daca Codul Silvic va fi votat in forma actuala, acesta condamna padurile Romaniei la disparitie. Magor Csibi de la WWF Romania a declarat pentru Jurnalul National: “In noul Cod Silvic se propune taierea padurilor in avans, fara a se mai tine cont de amenajamentele silvice care se fac pentru o perioada de zece ani”. Practic se va taia atat cat poate inghiti piata.

Citeste mai mult despre aceasta tema pe Jurnalul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Dragnea: Codul silvic are nevoie urgent de cele 19 acte normative
Setari Cookie-uri