Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sambata, ca PDL trebuie "sa isi ceara iertare" pentru greselile facute la guvernare, reprosand faptul ca reprezentantilor partidului le-a lipsit "compasiunea" la luarea, anuntarea si aplicarea masurilor de austeritate, dar si "decenta".
Monica Macovei a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la prezentarea motiunii sale "Reformistii", ca multi membri ai partidului nu au strans cureaua, desi era austeritate, ci s-au imbogatit si si-au afisat acea bogatie, scrie Mediafax.

"Trebuie sa spunem ce am gresit, o spunem o data, de doua ori, ne cerem iertare si mergem mai departe cu fata curata. Cand am luat masurile de austeritate, care erau necesare, ne-a lipsit compasiunea, la luarea, anuntarea si aplicarea deciziilor fata de oamenii carora le spui ca li se taie salariul si ne-a lipsit si decenta. Daca eu iti cer sa strangi cureaua, pentru ca e austeritate si nu avem bani, atunci si eu care sunt la guvernare trebuie sa o strang.
Multora dintre colegii nostri le-au crescut averile si nu s-au comportat cu decenta, iar oamenii s-au enervat, ori strangem toti cureaua ori nu o strangem toti. (...) Daca stim ce am facut gresit, este primul pas ca sa ma crezi ca nu voi face a doua oara la fel. Ca sa primim credit de la electorat, trebuie sa spunem «ne-ati pedepsit, ne-ati aratat locul, dar am platit pentru asta la alegerile din 2012». Acum mergem inainte si ne indeplinim rolul, sa facem opozitie. Este propunerea mea principala pentru a creste partidul si a-l face mare si european", a spus Macovei.

Ea a afirmat ca un exemplu al unui politician care nu s-a imbogatit cat a fost la putere este Emil Boc, "dar multi altii s-au imbogatit si au si afisat bogatia".
Monica Macovei a adaugat ca o alta greseala savarsita de PDL cand a fost la guvernare a fost cea referitoare la numirile in functii publice.

"S-au numit persoane care nu aveau ce cauta acolo, care nu erau competente. Nu stiu cum s-au facut numirile, poate pe prietenii, poate cu plicul pe masa, oricum nu pe competenta. Acum doi ani PDL a vrut sa numeasca la Arhivele Statului un arbitru de fotbal, propus de filiala Suceava, propunere care a fost oprita", a spus Macovei.

Monica Macovei participa, sambata, la Cluj-Napoca, la prezentarea motiunii sale, alaturi de Cristian Preda si de Adrian Papahagi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri