„M-am gandit ca, in multe feluri, eu seman cu Nelson Mandela, care nu si-a sacrificat principiile niciodata, care si-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasa, pentru care nimic nu a fost imposibil si care a facut foarte multi ani de inchisoare, s-a sacrificat, si-a sacrificat interesele personale pentru tara. Si ma identific cu toate aceste lucruri”, a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei declarase anterior ca modelul ei in politica este Angela Merkel. Europarlamentarul spune despre cancelarul german ca ramane in continuare un model, insa de Nelson Mandela se simte mai aproape.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a facut un anunt video pe site-ul sau oficial, pe data de 5 august, la ora 20.00, prin care si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale, promitand ca "va asigura pentru Romania o economie libera si sanatoasa, care creeaza locuri de munca si oportunitati pentru tineri si o viata decenta pentru pensionari".

Macovei a declarat ca “procesul de selectie a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are sanse sa invinga PSD la alegerile prezidentiale” si ca “extinderea acestui proces poate fi numai benefica deciziei dreptei de a castiga alegerile”.