Cele doua contestatii privind candidaturile lui Ponta si Macovei au fost depuse luni la Curtea Constitutionala, in nume propriu, de doua persoane. Surse din Curtea Constitutionala au mai declarat ca alte patru contestatii au fost inregistrate marti, acestea vizand candidaturile la alegerile prezidentiale ale lui Klaus Iohannis, Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei, conform Mediafax.

Potrivit surselor citate, cele patru contestatii vor fi solutionate miercuri de judecatorii constitutionali. Termenul legal in care Curtea trebuie sa solutioneze astfel de contestatii este de 48 de ore de la inregistrarea lor. Curtea Constitutionala a judecat, duminica, alte doua contestatii fata de candidatura lui Ponta, ambele fiind respinse. Curtea a precizat ca deciziile de respingere a contestatiilor au fost luate cu unanimitate de voturi.

Potrivit CC, contestatiile solutionate duminica au fost depuse de Marin Duta si Robert Dragomirescu si au vizat "inregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la functia de Presedinte al Romaniei". Hotararile Curtii sunt definitive si se comunica Biroului Electoral Central. Inaintea dezbaterii contestatiilor, presedintele Curtii, Augustin Zegrean, declara ca nu-si aminteste ca vreo astfel de contestatie inaintata CC sa fi fost admisa, insa trebuie judecate toate. Zegrean arata ca o contestatie de acest fel inaintata CC trebuie dezbatuta chiar daca in ea nu sunt reclamate aspecte ce tin de prevederile legale privind candidatura pentru Cotroceni.

Sursa foto: Shutterstock.com/Aprobare lege