Basescu a subliniat ca aceste obiective au ramas neindeplinite din perioada guvernarii lui Emil Boc, reluand ideea ca revizuirea Constitutiei trebuie sa se faca prin respectarea referendumului din 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de alesi.

"Dragii mei, aceste obiective interne, fie ca vorbim de legea sanatatii, de legea electorala, fie ca vorbim de revizuirea Constitutiei, fie ca vorbim reorganizarea administrativa sunt obiective pe care prin negociere le-am inscris si in acordul de coabitare cu primul-ministru al Romaniei, Victor Ponta. Sunt obiective la care tin si care sunt necesare Romaniei. As avea nevoie de sprijinul dumneavoastra politic pentru ca acest protocol sa devina realitate, pentru ca in mod cert exista in USL o opozitie puternica pentru respectarea criteriilor de revizuire a Constitutiei, pentru o corecta reorganizare administrativa a tarii, chiar pentru o corecta lege electorala sau pentru o corecta noua lege a sanatatii", a afirmat Basescu.

El a aratat ca are nevoie de parteneriatul cu PDL si pentru indeplinirea altor obiective, cum ar fi continuarea si accelerarea procesului de integrare in UE, prin accederea in Schengen, in zona Euro si realizarea unei economii competitive care sa nu fie "zdrobita" de concurenta externa la adoptarea monedei comune.

Citeste si:

"Un alt obiectiv fundamental ca sef al statului roman este acela de a crea conditii in tara ca Romania sa fie aparata in interiorul UE", a afirmat Basescu, el reluand ideea ca "nu poti sa spui ca vreau in Schengen cand tu ai ministri cu dosare penale in instanta".

Presedintele a subliniat ca PDL nu a tolerat in guvernarea sa astfel de ministri penali sau impiedicarea cercetarii parlamentarilor de catre institutiile juridice.

Presedintele a mentionat ca si reforma educatiei este importanta pentru modernizarea societatii prin pastrarea legii promovate de fostii ministri PDL Mircea Miclea si Daniel Funeriu, dar si absorbtia fondurilor europene, el sustinand ca in anul 2011, cand premier era Emil Boc, au fost obtinute cele mai bune rezultate privind rata de absorbtie.

Sursa foto: http://www.presidency.ro/?_RID=foto