"Am fost extrem de intristat la aflarea vestii despre moartea Excelentei Sale Baroneasa Margaret Thatcher. Doresc sa transmit sincerele mele condoleante atat dumneavoastra, cat si familiei Thatcher la trecerea in nefiinta a celei care a fost unul dintre cei mai admirati politicieni atat in tara sa, cat si in strainatate, o personalitate definitorie a politicii britanice postbelice", spune seful statului in mesaj, potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala.

Presedintele Basescu arata ca "multe realizari au fost posibile datorita curajului si devotamentului" fostului premier britanic "pentru apararea valorilor si a principiilor in care credea".

"Va marturisesc ca doamna Margaret Thatcher a fost un model pentru mine personal. Ea a aplicat permanent principiile de drept si de liberalism economic si acesta este modul in care eu, ca presedinte care a trebuit sa se confrunte cu provocarile unei tari de dupa comunism, imi voi aminti mostenirea thatcherism-ului", afirma Basescu.

Ponta: Thatcher, una din marile personalitati politice

Premierul Victor Ponta a declarat ca va transmite oficial, prin ambasada Marii Britanii, condoleante pentru fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher, care a murit in urma unui atac cerebral.

Citeste si:

Ponta a spus ca Thatcher a fost una dintre marile personalitati politice ale secolului trecut si ale vremurilor moderne.

"O sa transmit si oficial, prin ambasada Marii Britanii, condoleante. Cred ca a fost una din marile personalitati politice ale secolului trecut si ale vremurilor noastre moderne, evident ca din cu totul si cu totul alta familie politica, insa am avut ocazia de multe ori sa vad cate vorbe frumoase a avut Tony Blair despre doamna Thatcher, asa incat e clar ca e o personalitate a lumii internationale si imi exprim condoleante", a spus Ponta.