PDL ii cere premierului Victor Ponta demiterea ministrilor Constantin Nita, Varujan Vosganian, Daniel Chitoiu si Liviu Voinea, a declarat prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul, care a criticat "scandalul si balbele" din cazul mutarii sediilor Transgaz si Romgaz de la Medias la Bucuresti.
Andreea Paul a precizat, intr-o conferinta de presa, ca Victor Ponta, alaturi de ministrul Energiei, Constantin Nita, doresc deschiderea in Bucuresti a unui nou sediu al Transgaz si Romgaz adica "splitarea Transgaz si Romgaz din Medias in doua", scrie Mediafax.

Paul a spus ca acest lucru va avea implicatii majore asupra economiei, aratand ca un nou sediu inseamna cheltuieli, chirii si noi angajati pentru "propria mafie".

Ea a adaugat ca aceste miscari nu fac decat sa scumpeasca gazul dupa ce in acest caz vor fi inca doua valuri de scumpiri, la 1 iulie si la 1 octombrie, conform calendarului stabilit cu FMI.

"Industria Romaniei este pusa la pamant cu consecinte grave, trei giganti industriali sunt in pericol", a mai spus Andreea Paul, enumerand InterAgro, ArcelorMittal si Dacia Renault.

Ea a apreciat ca "anunturile premierului" legate de un nou sediu secundar al Romgaz si Transgaz inseamna si "o batalie mascata" din interiorul USL pentru regionalizare.

"PSD incearca sa reduca importanta economica a Sibiului, care intra in concurenta directa cu Brasovul in stabilirea capitalei regionale, Brasovul lui Nita", a a daugat Paul.

Ea a mai spus ca balbaiala si scandalul din jurul acestui subiect al mutarii sediilor Transgaz si Romgaz pune in pericol listarea la Bursa a 15 procente din actiunile Transgaz, aratand ca vineri in tranzactionarea la Bursa actiunile Transgaz au pierdut 2,44 procente.

"Ajunge, domnul Ponta! Esti premierul Romaniei, nu vedeta de televiziune! In consecinta, PDL ii cere premierului Ponta demiterea ministrilor-faliment-si-insolventa: Nita, Vosganian, Chitoiu si Voinea", a spus Andreea Paul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Digi24, ca trecerea Romgaz la Bucuresti este "o prostie" si "o mare greseala", pentru ca exista o traditie ca aceasta companie sa aiba sediul si infrastructura la Medias.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca nu exista un consens in USL in privinta mutarii sediilor Romgaz si Transgaz de la Medias la Bucuresti si se va discuta acest lucru, dar ca prin aceasta operatiune Medias nu pierde niciun loc de munca si nicio taxa locala.

Sediile companiilor Romgaz si Transgaz vor ramane la Medias, iar la Bucuresti vor functiona activitatile de strategie, relatii institutionale si relatii internationale, organizate in cadrul unor sedii secundare, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

"Aceste masuri nu vor implica disponibilizari sau restructurari de personal la cele doua companii, conducerile societatilor functionand la sediile sociale. Masurile concrete (atributii, competente si structuri de personal) vor fi stabilite de catre organele de conducere competente (AGA si CA)", se arata in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri