Directorul adjunct al SRI Sibiu, Constantin Calance, a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, daca au existat institutii publice si companii din judetul Sibiu care au fost tinte ale unor atacuri cibernetice, porivit Mediafax.

"Au fost institutii care au fost supuse atacurilor cibernetice si aici tin sa multumesc reprezentantilor institutiilor care au inteles sa sesizeze si sa ne asigure asistenta necesara pentru a interveni in astfel de situatii. Au fost si institutii si companii nationale, detinatoare, care administreaza, care gestioneaza infrastructura critica", a declarat Constantin Calance. Potrivit acestuia, in 2013 cinci companii si institutii sibiene au fost atacate cibernetic. Intrebat daca printre companiile nationale vizate de atacuri cibernetice in 2013 se numara Romgaz si Transgaz, Calance a raspuns: "Da, sigur ca da".

Constantin Calance a precizat ca SRI dispune de specialisti pregatiti sa faca fata atacurilor cibernetice. "Dupa cum stiti, de curand, mai precis, de anul trecut, Serviciul Roman de Informatii a fost desemnat autoritatea nationala in domeniul cyber intelligence. Este un inceput. Avem acei specialisti care sa asigure expertiza necesara pentru a evalua unele atacuri cibernetice", a spus adjunctul SRI Sibiu. Colonelul Constantin Calance a participat, marti, la o conferinta de presa in cadrul careia s-a anuntat organizarea, in luna octombrie, la Sibiu, a celei de-a doua editii a Congresului International "Cybersecurity - Central European Conference", organizat de Swiss Webacademy.

Actiunile care s-au prabusit...
Citeste si: Actiunile care s-au prabusit dupa ce Guvernul a dat cu bursa de pamant