Agenta de spionaj sud-coreeana a anuntat ca statul nord-coreean si-a intensificat recent eforturile care vizeaza efectuarea de atacuri cibernetice impotriva Coreei de Sud si ca a reusit sa acceseze ilegal telefoanele mobile a 40 de functionari ai securitatii din aceasta tara, potrivit unor membrii ai Parlamentului, care au primit acesta informatie cu usile inchise, scrie Mediafax.

"Sudul sustine ca Nordul a efecuat un atac cibernetic impotriva sa si se foloseste de acest lucru in propriul scop politic", a anuntat cotidianul oficial nord-coreean, Rodong Sinmun.

Publicatia prezinta acuzatii la adresa Coreei de Sud, potrivit carora tara invinuieste Coreea de Nord de atac cibernetic pentru a justifica o noua lege controversata "antiterorism". "Nu putem trece pur si simplu cu vederea acuzatiile aspre, provocatoare si odioase la adresa vecinului sau (n.r. nord-coreean)", se mentioneaza in articol. Agentia de spionaj din Coreea de Sud a anuntat, marti, ca statul nord-coreean a incercat sa sparga conturile de e-mail apartinand lucratorilor feroviari din aceasta tara, intr-o incercare de a ataca sistemul de control al cailor sale ferate.

Serviciul National de Informatii sud-coreean (NIS) a anuntat ca a impiedicat incercarea de accesare ilegala a computerelor lucratorilor feroviari si le-a inchis acestora conturile de e-mail. Statul sud-coreean a mai invinuit anterior Coreea de Nord de atacuri cibernetice efectuate impotriva operatorului centralelor sale nucleare, insa aceasta din urma a negat implicarea. Coreea de Sud s-a aflat sub alerta din cauza amenintarii reprezentate de atacuri cibernetice ale Coreei de Nord, dupa ce aceasta din urma a efectuat un test nuclear in luna ianuarie si a lansat luna trecuta o racheta cu raza lunga de actiune, atragand noi sanctiuni din partea ONU.