Asia Pacifica. Cifrele cele mai recente pentru Europa au urcat alarmant la 23.5% - cu extreme pana la 55.7% in Spania si 58.4% in Grecia. Acest lucru este echivalentul a 5.6 milioane de tineri someri sub 25 de ani in Europa. Conform estimarilor Organizatiei Internationale a Muncii, peste 75 milioane de tineri din intreaga lume isi cauta in prezent un loc de munca. Mai mult decat atat, studiile recente ale Adecco arata ca 54% din tinerii fara un loc de munca vor mai mult sprijin in efortul lor de a se angaja.

“ Prin programul Adecco Way to Work ne dorim sa facem expertiza de recrutare Adecco cat mai accesibila tinerilor in cautarea unui loc de munca si sa le oferim o imagine cat mai realista a mediului de lucru si a cerintelor acestuia”, a declarat Patrick de Maeseneire, CEO al grupului.

In Romania, data de 30 aprilie va reprezenta Ziua portilor deschise. Toate branch-urile din tara ale Adecco vor avea toate usile deschise complet pentru a putea permite vizitatorilor sa vada cum lucreaza specialistii in resurse umane. Consultantii Adecco vor oferi sfaturi fata in fata, dar si online.

Aceasta initiativa va marca lansarea programului Adecco Way to Work, care ofera sfaturi pentru gasirea unui loc de munca prin www.adeccowaytowork.com. Acest website va include sfaturi pentru a aplica la un job, pentru scrierea CV-ului sau pregatirea pentru interviuri