Topul celor mai cautate scoli din tara

Liceul Teoretic "Dante Alighieri" din Capitala si Scoala generala nr. 195, tot din Bucuresti, aflata in sectorul 3, sunt primele doua unitati de invatamant din tara intr-un clasament alcatuit de Ministerul Educatiei in functie de solicitarile la inscrierea in clasa pregatitoare.

Pe locurile urmatoare ale topului cu 50 de locuri se afla Colegiul "Fratii Buzesti" din Craiova si scolile "George Calinescu" si "Otilia Cazimir", ambele din Iasi.

Clasamentul continua cu Liceul teoretic bilingv "Ita Wegman" din sectorul 2, Liceul "George St. Marincu" din Poiana Mare (judetul Dolj), Scoala generala nr. 49 din sectorul 2, Scoala "Pia Bratianu" din sectorul 1 Bucuresti si Scoala gimnaziala nr. 1 din Moara Vlasiei (Ilfov), scrie Mediafax.

Din Bucuresti, pe lista unitatilor de invatamant cele mai solicitate se mai afla Scoala generala nr. 280 si Liceul "Stefan Odobleja", ambele din sectorul 5, Scoala Centrala din sectorul 2, Scoala Herastrau din sectorul 1, Scoala "Sf. Andrei" din sectorul 6, Scoala "Vasile Alecsandri" din sectorul 1, Scoala "Alexandru Costescu" din sectorul 1, Scoala generala nr. 51 din sectorul 2, Liceul "Alexandru Vlahuta" din sectorul 1, Scoala generala nr. 97 din sectorul 4, Scoala "Elena Vacarescu" din sectorul 1, Liceul "Ion Barbu" din sectorul 5, Scoala generala nr. 190 din sectorul 4 si Scoala generala nr. 193 din sectorul 6.

Doar 746 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, respectiv 0,5% dintr-un total de 162.976 inregistrate la nivel national, nu au fost admise in prima etapa, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri