Basescu a promulgat legea retrocedarilor, a semnat numirile procurorilor si il lasa pe Ponta sa mearga la CE

Presedintele Traian Basescu si-a prezentat intr-o conferinta de presa miercuri seara activitatea recenta.

Astfel, presedintele a declarat ca a promulgat legea privind accelerarea restituirilor.

"Am promulgat si noua lege de accelerare a restituirilor. Ca si pentru procurori, si pentru aceasta lege am primit foarte multe solicitari sa o resping. Si aceasta lege, in viziunea unora, este nenorocirea Romaniei si incalcarea statului de drept.

Rezist si acestui tip de presiune pentru simplul motiv ca am constatat ca este nelegitima, nerealista si nu ar face decat sa intarzie procesele si asa extrem de intarziate in ceea ce priveste retrocedarile", a spus seful statului, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, relateaza Mediafax.

Presedintele Basescu a adaugat ca "legea are un set de puncte tari, are si cateva vulnerabilitati".

"Prefer sa o promulg decat sa o trimit inapoi la Parlament, de unde nu stim cum ar mai iesi", a precizat el.

Curtea Constitutionala a respins, vineri, contestatia PDL in cazul Legii privind despagubirile pentru imobile nationalizate, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament. Contestatia luata vineri in discutie de judecatorii constitutionali fusese depusa de PDL la Curtea Constitutionala in 22 aprilie.

In cadrul aceleiasi conferinte presedinte a anuntat si ca a emis decret pentru toti cei sase procurori nominalizati la Parchete.

"In ceea ce priveste cele sase propuneri facute de ministrul Justitiei, am emis decret pentru nominalizarea tuturor celor sase", a declarat seful statului.

Traian Basescu a mai spus ca la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba pana la plecare si la care consilierii sai au inceput sa lucreze.

"Am decis ca pe 22 mai (la Consiliul European - n.r.) sa participe premierul, pe baza unui mandat pe care i-l voi aproba pana la plecare", a declarat Basescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri