Angajatorii au deschis in aceasta perioada peste 11.000 de locuri de munca, pentru care cauta atat personal cu studii superioare, cat mai ales muncitori necalificati, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Pentru postul de confectioner-asamblor articole din textile se cauta 918 persoane.

La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 867 locuri de munca, dupa cum urmeaza: ingineri si subingineri: (inginer mecanic - 33, inginer productie - 22, inginer instalatii pentru constructii - 21, inginer nave - 20 etc.), programator - 74, asistent medical generalist - 38, consilier vanzari asigurari - 31, consilier financiar-bancar - 27, expert geolog -21, inspector asigurari -19, specialist in domeniul calitatii - 12.

Pentru studii medii, profesionale si lucratori necalificati sunt disponibile 10.304 locuri de munca:

confectioner - asamblor articole din textile - 918;
-muncitor necalificat in industria confectiilor - 729;
-operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice - 551;
-sofer autocaminon/masina de mare tonaj - 282;
-ospatar (chelner) - 271;
-vanzator - 226;
-lucrator commercial - 203;
-casier - 201;
-manipulant marfuri -197;
-sudor - 177.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau de resedinta sau pot accesa pagina de internet, unde pot vizualiza locurile de munca vacante oferite in fiecare judet, pe meserii, precum si persoanele de contact carora le pot solicita informatii suplimentare.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri