Premierul Victor Ponta a spus, la Congresul UDMR, ca respecta steagul secuiesc - care se afla pe pupitru la discursurile unor reprezentanti UDMR, dar care a fost luat cand a vorbit Ponta -, dar nu a vrut sa fie acolo "ca sa nu se creada ca e steagul PNL".
Victor Ponta a spus, la inceputul discursului sustinut la Congresul UDMR, ca liderul PNL, Crin Antonescu, se gandea ca el va vorbi in limba maghiara, gluma premierului fiind aplaudata, scrie Mediafax.

El a continuat spunand ca vorbeste in limba romana si ca spera sa il ajute traducerea, dupa cum si pe el l-a ajutat traducerea din maghiara la discursul sustinut de primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert.

A mentionat insa ca traducerea se intrerupea la momentele importante cand a vorbit primarul Raduly, astfel ca a inteles doar o parte din discurs.

De asemenea, premierul si-a cerut scuze pentru intarzierea la Congres, spunand ca presa romaneasca va spune ca "e din cauza lui Antonescu".

Ponta a vorbit apoi despre steagul secuiesc, care se afla pe pupitru cand au tinut discursuri primarul Raduly Robert si liderul UDMR, Kelemen Hunor, dar care a fost luat cand a vorbit premierul.

"Vreau sa va explic ca am un mare respect fata de acest steag, deoarece membri ai comunitatii dumneavoastra mi-au povestit istoria lui, ca acum 400 de ani secuii aliati cu Mihai Viteazul pentru libertate au purtat acest steag si trebuie respectat. Nu am vrut sa fie, ca sa nu se creada ca e steagul PNL, altfel... nu era nicio stire pentru presa", a afirmat Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri