Victor Ponta: Cine a gresit brosura cu steagul Germaniei la intalnirea cu ministrul german de Externe sa plateasca

Victor Ponta i-a spus ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, ca cine a gresit in cazul brosurii redactate cu steagul Germaniei trebuie sa plateasca. Premierul a observat ca erori apar si la "case mai mari", legat de faptul ca MAE german l-a prezentat pe Rosen Plevneliev drept presedintele roman.

"Domnule ministru Aurescu, degeaba ati facut atatea lucruri bune pentru Romania in toti acesti ani. Inteleg ca ati gresit o harta. Eu vreau sa va urez mult succes in continuare si sa faceti lucruri bune pentru Romania. Cine a gresit, plateste. Inteleg ca se intampla si la case mai mari, am vazut ca domnul Plevneliev Rosen este presedintele Romaniei pe pagina oficiala a MAE german. Vreau sa va rog sa va vedeti de treaba in continuare si, daca cineva greseste, inteleg ca plateste", i-a spus Ponta ministrului, in sedinta de guvern, zambind si sfatuindu-l sa aiba grija la functionari, dupa cum relateaza Mediafax.

Luni, la finalul interventiei sale din conferinta comuna de presa cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o brosura, predata de Agerpres si realizata cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania, brosura pe care i-a inmanat-o ministrului Frank-Walter Steinmeier. Pe coperta brosurii ar fi trebuit sa fie hartile celor doua tari. Insa, alaturi de harta Romaniei se afla harta Frantei, acoperita cu drapelul Germaniei.

Miercuri, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a decis eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, "care a gestionat, in relatia cu Agerpres problematica" brosurii in care steagul Germaniei a fost imprimat peste harta Frantei.
Marti, intr-un mesaj postat pe Facebook ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier, care a efectuat in acea zi o vizita oficiala si in Bulgaria, se afirma: "Catre sfarsitul vizitei mele in Bulgaria am fost primit si de catre presedintele roman Rosen Plevneliev".

Cateva ore mai tarziu greseala a fost corectata, dupa ce a fost taxata intr-o serie de comentarii furioase, inclusiv ale unor bulgari.

Citeste si:
Bogdan Aurescu, despre românii blocați în Mexic: A fost o perioadă...
Bogdan Aurescu, despre...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri