Peste un million de refugiati, care s-au adapostit din fata razboiului si a violentelor din Orientul Mijlociu, au ajuns in Germania anul acesta. Atacurile din Paris de luna trecuta au crescut teama ca teroristii islamisti s-ar putea infiltra printre refugiatii care au patruns in Europa.

1. Ar trebui Europa sa isi inchida granitele in fata afluxului de migranti?


Marti, mass media germane l-au citat pe ministrul de interne al Bavariei declarand ca refugiati cu pasapoarte siriene false au disparut din Germania si ca exista suspiciuni ca aceastia s-ar fi aflat in contact cu militantii Statului Islamic.

Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier , a avertizat ca refugiatii nu trebuie inclusi in aceeasi categorie cu teroristii si a declarant ca multi militant ai ISIS provin din Europa."Totusi, dincolo de aceasta, este important sa avem un control mai mare asupra celor care intra si ies din Europa", a declarat Steinmeier intr-un interviu acordat unor ziare din grupul media Funke.

Steinmeier a adaugat ca propunerea Comisiei Europene, de a extinde atributiile Agentiei Europene pentru Gestionarea Cooperarii Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene Frontex si ajutorul oferit Turciei de catre Uniunea Europeana pentru a o ajuta sa limiteze afluxul de refugiati catre Europa reprezinta elemente esentiale in controlarea frontierelor.

Popularitatea motoarelor...
Citeste si: Popularitatea motoarelor diesel pe marci