Bilantul violentelor din Turcia: 3 persoane si-au pierdut viata, numarul ranitilor a ajuns la 2.000

Inca o persoana a murit, miercuri, in urma protestelor din Turcia, bilantul ajungand la trei morti si peste 2.000 de raniti, anunta autoritatile turce, citate de site-ul ziarului Hurriyet.

Ethem Sarisülük, un activist turc care fusese ranit la cap in cursul violentelor de la Ankara, a decedat la spital.
Informatia a fost dezvaluita de un reprezentant al Asociatiei Medicale din Turcia (TTB), relateaza Mediafax.

Astfel, bilantul violentelor din Turcia a ajuns la trei morti si peste 2.000 de raniti.

Protestele, care initial erau fata de reducerea suprafetelor verzi din Parcul Gezi - unde exista planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kislasi, care ar deveni un complex turistic, avand inclusiv un mall - au devenit o actiune indreptata impotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist. Premierul a anuntat luni ca este dispus sa renunte la planul de construire a unui mall in cadrul complexului, precizand ca poate decide construirea unei moschei in locul mall-ului.

Erdogan, aflat la putere din anul 2002, este liderul Partidului pentru Dreptate si Dezvoltare (AK), format pe structurile unei foste miscari islamiste. Saptamana trecuta, Parlamentul turc a aprobat o lege care interzice vanzarea si consumul de bauturi alcoolice in intervalul orar 22.00 - 6.00, o situatie care a nemultumit tinerii turci. Acuzat de atitudine islamista, Erdogan a dat asigurari ca este determinat sa respecte caracterul laic al statului turc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri