Presedintele Traian Basescu a declarat ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009.
Presedintele a spus ca atitudinea Parlamentului, a majoritatii USL, privind modificarea Constitutiei, este una "care nu este compatibila cu statul de drept si care creeaza un precendent extrem de periculos, in care se refuza punerea in aplicare a vointei liber exprimate de popor".
"Din punctul meu de vedere, aceasta atitudine a majoritatii USL, care respinge punerea in aplicare a referdnumului din 2009 nu are nimic de a face cu democratia si cu poporul in numele caruia Parlamentul sustine ca isi exercita mandatul", a spus Basescu, citat de Mediafax.

El a precizat ca a declansat procedura unui nou referendum.

"In aceasta dupa-amiaza am declansat procedura unui nou referendum cu doua intrebari: daca romani vor Parlament unicameral si daca romanii vor Parlament cu 300 de membri", a spus Basescu.

Presedintele a spus ca va emite decretul "in functie de ce se intampla in Parlament si la Curtea Constitutionala".

"Este obligatia mea sa nu spun «Asta e, dragi romani», ci sa utilizez toate mijloacele constitutionale pentru a da sanse ca democratia sa invinga vointa majoritatii parlamentare", a spus Basescu, mentionand ca a dorit sa inceapa acest demers inainte de vacanta parlamentara.
El a mai spus ca va respecta Constitutia.

Basescu a mai spus ca va emite decretul si in functie de ce se intampla cu Legea referendumului, "in asa fel incat acest referendum sa beneficieze si el de avantajul de a fi validat cu 30 la suta".

Ponta: Nu comentez

Premierul Victor Ponta, aflat in vizita oficiala la Bratislava, a transmis presei, prin intermediul unui consilier, ca nu comenteaza deocamdata declaratiile presedintele Traian Basescu privind declansarea procedurii pentru organizarea unui nou referendum.

La momentul declaratiei presedintelui, Ponta se afla la un dineu de lucru oferit de catre premierul slovac, Robert Fico.

La finalul dineului, ca urmare a solicitarii jurnalistilor pentru o reactie, premierul Ponta a transmis, prin intermediul unui consilier, ca nu comenteaza declaratiile presedintelui referitoare la noul referendum.

Crin Antonescu: Basescu apartine trecutului

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca presedintele Traian Basescu apartine trecutului, mentionand ca, in chestiunea revizuirii Constitutiei, acesta vorbeste, "la figurat, cam singur".

Antonescu a spus ca presedintele Basescu apartine trecutului si ca nu doreste sa intre intr-o disputa cu acesta.

El a mai afirmat ca Traian Basescu nu poate sa blocheze acest proiect, si "de aceea se agita din ce in ce mai mult".

"Noi trebuie sa avem ca prioritate indeplinirea proiectelor noastre, si nu o polemica traditionala cu Traian Basescu, care, intr-un fel, in aceasta chestiune vorbeste singur si va vorbi singur", a spus Antonescu.

El a mentionat ca seful statului vede ca premierul este primit la Berlin de catre cancelarul german si este deranjat de acest lucru.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri