Gigi Becali vrea sa obtina permisiunea sa paraseasca pentru o zi Penitenciarul Jilava, unde ispaseste o pedepsa de trei ani, pentru a-si serba ziua de nastere, pe 25 iunie, cu familia, dupa obiceiurile machedone, a declarat avocatul lui Becali, Paul Abraham, conform Mediafax.

Cererea de permisie a fost depusa vineri la penitenciar, urmand sa fie analizata de Comisia de disciplina.

In solicitare au fost invocate motive familiale, conform articolului 69, alineatul 1, litera c, din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor, care prevede acordarea permisiunii de iesire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an, pentru persoanele care "au o buna conduita si au dovedit staruinta in munca sau in cadrul activitatilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, al instruirii scolare si al formarii profesionale" (articolul 68, alineatul 1, litera e).

Abraham a mai explicat ca obiceiul machedonilor este ca de ziua capului familiei sa se dea o mare petrecere, amintind si ca Becali nu doreste ca sotia si fiicele sa il viziteze la inchisoare.

Avocatul a mai spus si ca Gigi Becali este dispus sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de detentie din penitenciar.
Gigi Becali, care implineste marti 55 de ani, a participat duminica la Jilava la slujba de Rusalii oficiata de 11 calugari de la Muntele Athos.

Avocatii lui Becali au mai formulat o cerere de contopire a pedepselor, ce va fi judecata in 27 iunie de Tribunalul Bucuresti, precum si o cerere de intrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, ce a fost respinsa pe 19 iunie de Tribunalul Bucuresti, decizia putand fi atacata la Curtea de Apel.

In 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Acestia au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.
In 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, decizia dispusa de Completul de cinci judecatori al instantei supreme fiind definitiva.

Instanta nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel ca avocatii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecata de magistratii Tribunalului Bucuresti tot miercuri, 19 iunie.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat in urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat in 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

In 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Zone din București, Ilfov și Giurgiu rămân joi, temporar, fără energie electrică
Setari Cookie-uri