Ministerul Transporturilor este perceput drept cea mai putin eficienta institutie publica (3 din 4 oameni de business semnaleaza lipsa de eficienta).

La polul opus, Ministerul Finantelor Publice este vazut drept cel mai eficient, dar perceptia generala este tot negativa (peste jumatate dintre respondenti considera ca rezultatele institutiei la acest criteriu sunt slabe).

La nivelul Guvernului, rezultatul (calculat ca medie a rezultatelor ministerelor evaluate) arata ca doi din trei oameni din business sunt nemultumiti de eficienta folosirii resurselor publice.

Citeste si:

Perceptia privind transparenta si rezultatele anticoruptie este mai buna decat cea privind competenta si capacitatea profesionala care, la randul ei, o depaseste pe cea privind eficienta utilizarii resurselor. De altfel, eficienta utilizarii resurselor este marea problema nerezolvata in toate institutiile, gradul de nemultumire fiind ridicat in legatura cu activitatea tuturor institutiilor evaluate.

Ca urmare, cei mai multi lideri din business sunt nemultumiti de performanta si de rezultatele Guvernului. Ingrijorarea majora priveste eficienta cu care sunt folosite resursele, doi din trei oameni de afaceri declarandu-se nemultumiti de modul in care sunt gestionate resursele publice.

Guvernul sta cel mai bine in ochii liderilor din business la capitolele transparenta/rezultate in combaterea coruptiei si respectiv competenta/capacitate de
implementare. Dar, si in aceste cazuri, majoritatea respondentilor se declara nemultumiti de performanta Guvernului. Doar unul din sase lideri din business considera ca managementul si functionarii Guvernului au un nivel ridicat de competenta/capacitate de implementare, si ca au rezultate in lupta anticoruptie, dovedind transparenta ridicata in activitatea lor.