"Vom continua procesul de acordare a burselor, iar pentru anul scolar 2014-2015 estimam o crestere la 6.000 de burse pentru tinerii din Republica Moldova", a afirmat presedintele Basescu, potrivit Mediafax.

El a promis si continuarea programului de tabere pentru elevii si studentii din Republica Moldova organizate pe teritoriul Romaniei, cum ar fi cea de vara de la Sulina.

In anul academic 2013-2014, Guvernul roman va finanta un numar de 5.500 de burse pentru elevii si studentii din Republica Moldova.

Citeste si:

In 2012, valoarea burselor acordate numai studentilor din Republica Moldova a fost estimata la aproximativ 13 milioane de euro.

Intr-un interviu acordat postului Europa Libera inaintea vizitei pe care o face in Republica Moldova miercuri, Traian Basescu i-a criticat pe premierii Leanca si Ponta pe chestiunea reducerii numarului de burse pentru moldoveni: "Asa cum noi ne plangem ca tinerii nostri care studiaza la Londra, la Paris, in Statele Unite sau mai stiu eu pe unde, si apoi raman acolo, asa si Guvernul din Republica Moldova spune: avem 5.000 de burse, dar dupa ce termina scoala se intorc prea putini in Republica Moldova. Eu pot intelege abordarea premierului Leanca, din acest punct de vedere. Nu i-o inteleg, insa, din punctul de vedere al europenismului pe care si-l asuma premierul Leanca si cu atit mai putin acceptul premierului Ponta".