Gigi Becali a vrut sa se inscrie pentru admiterea la Facultatea de Teologie a Universitatii Bucuresti, insa nu a primit acordul necesar de la Arhiepiscopie, deoarece se afla in detentie, iar institutia de invatamant superior are numai cursuri de zi, potrivit unuia dintre avocatii sai.

Binecuvantarea Arhiepiscopiei Bucurestilor era obligatorie la inscrierea pentru admitere, care s-a incheiat joi.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, a spus ca, potrivit legilor in vigoare, persoanele private de libertate nu pot urma cursurile unei facultati decat la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa. Aceste forme nu exista insa la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii Bucuresti, care are exclusiv invatamant la zi, scrie Mediafax.

"Gigi Becali nu s-a inscris la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti", a conchis parintele Stoica.

Daca ar fi fost acceptat sa dea admitere, Becali ar fi trebuit sa sustina vineri prima proba de concurs - evaluarea aptitudinilor socio-umane.

In CV-ul aflat pe site-ul Camerei Deputatilor, finantatorul Stelei a mentionat, la rubrica Studii si specializari, Liceul "Iuliu Maniu" din Bucuresti, 1973-1978.

In 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In 19 iunie, cererea lui Gigi Becali de intrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de inchisoare din dosarul schimbului de terenuri cu MApN a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, insa finantatorul Stelei poate ataca decizia la Curtea de Apel Bucuresti.

In 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul Stelei avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie.

La 10 iulie, cererile lui Gigi Becali si Dumitru Cioflina de schimbare a regimului de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa poata fi lasati sa iasa din penitenciar intre anumite ore, au fost respinse de Judecatoria Sectorului 5, hotararea instantei fiind definitiva.

Doua zile mai tarziu, o alta solicitare a lui Becali, de invoire pentru a participa la inmormantarea matusii sale, a fost respinsa de conducerea Penitenciarului Jilava.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat in urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat in 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Becali.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Dragnea s-a intors la inchisoare dupa 24 de ore de libertate