Cel putin 77 de persoane au murit si alte 143 au fost ranite in accidentul de tren produs miercuri seara in Santiago de Compostella, in nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilant provizoriu anuntat joi dimineata de tribunalul regional din Galicia, relateaza AFP.
Echipele de salvare au recuperat 73 de cadavre de la fata locului, in timp ce patru persoane au murit la spital, a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a tribunalului.

Presa spaniola enumera, joi, viteza excesiva printre cauzele principale ale accidentului de tren soldat cu cel putin 77 de morti, miercuri seara, la Santiago de Compostela, in nord-vestul tarii, relateaza AFP.

"Excesul de viteza in timpul unui viraj, posibila cauza a accidentului", scrie cotidianul El Pais. Citand surse apropiate anchetei, cotidianul afirma ca, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteza de 180 de kilometri pe ora pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe ora.

"Este vorba despre o curba foarte complicata, foarte stransa. De aceea, in locul unde a deraiat trenul, este interzis sa se circule cu peste 80 de kilometri pe ora", adauga El Pais.

Accidentul s-a produs pe un tronson de cale ferata de mare viteza, intr-un viraj, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oras de pelerinaj mondial celebru.

Un purtator de cuvant al Renfe, compania cailor ferate spaniole, a declarat "ca o ancheta este in desfasurare". "Trebuie sa asteptam" pentru a cunoaste cauzele accidentului, "vom afla in curand viteza cand analistii nostri vor examina cutiile negre ale trenului", a adaugat el.

"Mare viteza mortala", titra pe prima pagina cotidianul El Mundo, potrivit caruia trenul avea 220 de kilometri pe ora pe un tronson cu limita de 80 de kilometri pe ora. "Excesul de viteza este una dintre ipotezele care predomina pentru explicarea accidentului", scrie cotidianul.

"Primele ipoteze merg in directia excesului de viteza drept cauza a accidentului", comenteaza, de asemnea, La Voz de Galicia, un cotidian regional.

Trenul venea de la Madrid si se indrepta spre localitatea El Ferrol, pe coasta Atlanticului, si circula pe acest sector pe un tronson de cale ferata de mare viteza, dat in folosinta in decembrie 2011, pe ruta Ourense-Santiago-Coruna


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri