Studiu: 63% dintre romani s-ar imbraca atragator pentru un loc de munca

Atractivitatea fizica poate ajuta si la cladirea sau consolidarea unei cariere, nu numai in viata personala. Asa cred 63% dintre participantii la un nou studiu derulat de BestJobs.ro, care recunosc ca ar fi dispusi sa se imbrace atragator la interviul de angajare, pastrand totusi o limita a decentei, daca asta i-ar ajuta sa obtina postul.

In cazul in care li s-ar cere sa isi schimbe total look-ul pentru un loc de munca, 60% dintre cei chestionati sustin ca ar accepta sa se imbrace altfel si sa se aranjeze mai mult, in timp ce o marja de 2% ar fi capabili chiar sa apeleze la interventii chirurgicale pentru job.

Potrivit sondajului, 66% dintre respondenti considera ca au avut de castigat la job datorita aspectului fizic, insa in acelasi timp sunt si pregatiti profesional. Alti 10% dintre acestia mizeaza intens pe look-ul lor, in timp ce 5% sunt de parere chiar ca au avut de pierdut la locul de munca din cauza ca arata bine.

La polul opus, 20% dintre romani sustin ca look-ul nu conteaza in profesia pe care si-au ales-o.

De asemenea, aproape 50% dintre participantii la studiu cred ca dintre doi candidati cu pregatire similara, cel care arata mai bine are sanse mai mari sa obtina jobul, dar argumenteaza acest aspect mentionand ca persoanele placute la vedere au mai multa incredere in sine, ceea ce da bine in fata angajatorului.

In acelasi timp, 27% dintre respondenti sunt ferm convinsi ca indiferent de compatibilitatea cu job-ul sau de nivelul de incredere in sine, persoanele mai atragatoare se angajeaza mai usor.

Avand in vedere ca aspectul fizic este foarte important, 30% dintre candidati petrec cateva ore bune in fata oglinzii inaintea unui interviu, incercand sa se aranjeze cat mai mult.Totusi, desi stiu ca ar putea fi penalizati din cauza aspectului, 42% se aranjeaza doar pret de cateva minute, in timp ce 28% arunca o privire fugitiva in oglinda, inainte sa iasa pe usa.

Studiul a fost derulat de catre site-ul de recrutare BestJobs.ro in perioada 2-24 iulie, pe un esantion de 1.000 de respondenti.

BestJobs este un serviciu de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,25 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri