Gheorghe Funar a fost ales presedinte al PRM, sambata, la Congresul partidului de la Alba Iulia, cu 530 de voturi din cele 667 valabil exprimate, in timp ce fostul lider al formatiunii Corneliu Vadim Tudor a fost exclus, prin vot deschis, scrie Mediafax.

Aproximativ 700 de delegati participa la Congresul Extraordinar al PRM de la Alba Iulia, unde pentru functia de presedinte al partidului au candidat Gheorghe Funar, Corneliu Ciontu si Stefan Valentin Varga., ultimul autopropunandu-se in timpul lucrarilor.

Din cei aproximativ 700 de delegati, 667 au votat pentru alegerea noului presedinte, fiind validate 660 de voturi.

Gheorghe Funar a fost ales presedinte al PRM cu 530 de voturi, in timp ce Corneliu Ciontu a obtinut 113 voturi, iar Stefan Valentin Varga, 17 voturi.

De asemenea, in cadrul lucrarilor congresului, Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partid, prin vot deschis, inregistrandu-se doar patru voturi impotriva si trei abtineri.

Noul presedinte al PRM, Gheorghe Funar, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca lucrarile congresului s-au desfasurat intr-un spirit de "unitate" si "buna-credinta" si, totodata, si-a exprimat convingrea ca "PRM are puterea de a renaste".

El a mai spus ca parerea unanima a delegatilor prezenti la congres a fost ca partidul are nevoie de unitate si ca trebuie inlocuita "dictatura unei singure persoane, a fostului presedinte Corneliu Vadim Tudor, cu o conducere democratica si care sa respecte statutul".

Intrebat daca exista viata pentru PRM dupa Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar a raspuns ca "orice presedinte de partid nu poate sa ramana in aceasta functie 100 de ani".

"Corneliu Vadim Tudor, la fel ca oricare dintre noi, este trecator prin lumea asta si un presedinte de partid nu poate sa ramana in aceasta functie 100 de ani", a spus Funar.

El a adaugat ca a propus Biroului Permanent al partidului, si initiativa sa a fost aprobata, limitarea la cel mult doua mandate consecutive pentru functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar general.

Gheorghe Funar a explicat ca propunerea sa va fi in statutul partidului, astfel incat sa nu se mai ajunga la dictatura unei singure persoane.


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Angajator: Liderii care nu se adapteaza nu vor supravietui