Sorina Donisa, presedintele Asociatiei Romane a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT), considera cresterea economica inregistrata de Romania in primul semestru drept un avans fragil, care trebuie sustinut de o politica fiscala coerenta si stabila.
Produsul intern brut al Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier, conform primelor estimari al Institutului National de Statistica.

Sorina Donisa a adaugat ca agentii de munca temporara sunt optimisti in ceea ce priveste avansul economic in 2013, insa asteapta de la autoritati sprijin in stimularea economiei.

"Putem spune ca suntem optimisti, insa nu ne asteptam la cresteri spectaculoase fata de anul 2012. Suntem increzatori in cresterea economiei anul acesta fata de anul trecut, datorita influentei zonei euro asupra economiei romanesti si speram ca in semestru II sa creasca si consumul. Asteptam de la autoritati mai multe programe de stimulare a economiei, nu numai prin colectare de taxe, ci si masuri de stimulare a angajabilitatii tinerilor", a adaugat Donisa.

In ceea ce priveste munca temporara, presedintele ARAMT sustine ca acest segment isi pastreaza trendul crescator si in primul semestru al anului 2013 se observa o crestere a recrutarilor mai ales in industrie si servicii.

Locurile de munca temporara sunt de multe ori unica optiune pentru cei care sunt dati afara din cauza crizei.

Un numar de aproximativ 50.000 de romani sunt angajati in regim de munca temporara in Romania.

Asociatia Romana a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT) este o organizatie non-profit, infiintata in luna iunie 2010. Fondata de cei mai mari jucatori de pe piata serviciilor de resurse umane, ARAMT isi propune flexibilizarea conditiilor de acces pe piata muncii si crearea de noi locuri de munca.

Intre membri ARAMT se numara companiile Adecco Romania, Gi Group, ManpowerGroup Romania, APT, Lugera, Agentia Professional, Trenkwalder.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri