Veniturile realizate din activitati necalificate, cu caracter ocazional nu se iau in considerare la mentinerea dreptului de ajutor social, iar valoarea minima a renumeratiei brute orare nu poate fi sub nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat, care in prezent este 4,74 lei.

Masurile sunt prevazute intr-un proiect de lege aprobat de Executiv, prin care a fost modifica si completa Legea 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilier, scrie Mediafax.

Totodata, actul normativ prevede ca minorii cu varste intre 15-16 ani pot presta activitati necalificate cu caracter ocazional, dar numai cu incuviintarea parintilor sau a reprezentantilor legali si doar daca efectueaza activitati potrivite cu dezvoltarea lor fizica.

Proiectul de lege defineste "caracterul ocazional" al activitatilor necalificate si extinde aria termenului "beneficiar de lucrari", astfel incat forta de munca in regim ziler sa poata fi folosita nu numai de persoanele juridice, ci si de persoana fizica autorizata, intreprinderea familiala si intreprinzatorul persoana fizica, titular al intreprinderii individuale.

Actul normativ introduce sanctiuni contraventionale pentru cel care angajeaza zilieri in alte activitati decat cele prevazute expres in lege sau care angajeaza zilieri in beneficiul unui tert.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Romanii, dispusi sa o ia de la zero in cariera, fortati de tehnologie