Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

In 2 august, Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul Costicai Varzaru fata de prelungirea arestului preventiv.

Costica Varzaru a fost arestata preventiv in 2 iulie, printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti, fiind acuzata de trafic de influenta in scopul fraudarii examenului de bacalaureat.

Ea a fost demisa din functia de director al Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, pe 1 iulie, ziua in care au inceput probele scrise ale examenului de bacalaureat si cand procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si politistii au facut perchezitii la acest liceu, in timpul carora au gasit sume de bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

La 1 august, Costica Varzaru, a fost adusa la Parchetul Capitalei, unde i s-a luat probe de scris necesare la o expertiza grafoscopica, pentru a se afla daca ea a intocmit o lista cu 15 elevi care ar fi urmat sa fie favorizati la bacalaureat.

Surse judiciare au precizat ca anchetatorii din dosarul fraudelor la bacalaureat au gasit la vicepresedintele comisiei de examinare de la liceul bucurestean "Bolintineanu" doua documente pe care erau scrise numele mai multor elevi. In urma audierilor ar fi reiesit ca vicepresedintele comisiei avea listele de la Costica Varzaru, intentia fiind aceea de a fi favorizati la examen elevii mentionati pe foile respective, potrivit surselor citate.

Aceleasi surse spun ca Varzaru a admis in fata anchetatorilor ca a dat listele vicepresedintelui comisiei, iar intrebata care era scopul acestui demers, ea le-ar fi spus anchetatorilor ca "oricine are simpatii, aceia erau elevii pe care ii simpatizam eu mai mult".
Astfel, au mentionat sursele citate, pentru a asigura o buna plaja probatorie privind acest aspect, procurorii au hotarat ca este cazul sa fie facuta o expertiza grafoscopica, pentru a se atesta ca scrisul de pe acele liste apartine Costicai Varzaru.

In acelasi dosar, in ultima perioada au fost audiati si membri ai comisiei de bacalaureat de la "Bolintineanu", precum si elevi.

Anchetatorii au facut, la 1 iulie, in prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, perchezitii la Liceul "Bolintineanu", cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei. In timpul perchezitiilor s-au gasit sume de bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

Cinci profesori din comisia de examen si 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiati in 1 iulie la Politia Capitalei. Comisia de examen a fost schimbata dupa proba la Limba romana, iar conducerea liceului a fost demisa de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Elevii au fost perchezitionati de anchetatori la iesirea din salile de examen, la unii dintre acestia fiind gasite fituici.

Sapte candidati la bacalureat de la Liceul "Bolintineanu" au fost eliminati din examen, dupa ce asupra lor au fost gasite dovezi care indica tentativa de frauda, "copiute, carti cu rezolvari, telefoane mobile", la proba de Limba si literatura romana, anunta, marti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Ulterior, incepand din 5 iulie, zeci de elevi de la "Bolintineanu" au fost audiati, la sediul Politiei Capitalei, in dosarul fraudelor de la examenul de bacalaureat, majoritatea lor afirmand ca s-ar fi strans, in liceu, sume de bani, fara a da insa detalii concrete sau elemente certe privind destinatia banilor, au mai spus sursele citate.